Vihreä valtuustoryhmä (ensimmäisenä allekirjoittajana Säde Evilä) jätti vuosi sitten valtuustoaloitteen nuorten kesätyöllistämisestä kaupungille. Aloitteen johdosta perustettiin Kesätyö kutsuu-hanke. 

Kesätyöhakemuksia kaupungille tuli kaiken kaikkiaan 491, joista 355 hakijaa olivat hankkeeseen sopivia (eli iältään 16-17-vuotiaita, keravalaisia nuoria). Näistä 355:sta arvottiin Keravan poliisilaitoksella haastatteluun 40 nuorta. Haastattelujen perusteella 27 nuorta sai kesätyöpaikan.  

Kesätyöläiset työskentelevät touko-elokuun aikana kuukauden ajan monipuolisissa työtehtävissä kaupungin eri hallintokunnissa. Työtehtäviä ovat mm. terveyskeskuksen potilaiden ulkoiluttaminen, seurustelu ja ruokailussa avustaminen, päiväkodeissa avustavat tehtävät, maauimalan siivous jne. Työtehtävistä enemmän tietoa on Keravan nuorisotoimen nettisivuilla www.keravannuorisotoimi.fi.