Vihreän valtuustoryhmän aloitteesta viime vuonna syntynyt ”Kesätyö kutsuu”-hanke työllistää tänä vuonna 42 16-17-vuotiasta nuorta keravalaista. Alla kaupungin tiedote hankkeesta sekä 14-17-vuotiaiden ”Duunirundista”.

* * * * *

Kesätyö kutsuu 16 – 17 -vuotiaita Keravan kaupungin Kesätyö kutsuu – hankkeessa on tarjolla 42 työpaikkaa 16-17 -vuotiaille keravalaisille nuorille. Työ kestää kuukauden kesä – elokuun aikana. Työtehtävinä ovat muun muassa päiväkodeissa avustavat tehtävät, terveyskeskuksessa asiakkaiden kanssa ulkoilu ja seurusteleminen, toimistotyötä, siivoustyötä, maauimalan siistimistä, vanhustenhoitotyössä avustamista, viheralueiden ylläpitotehtäviä, kirjaston erilaiset työtehtävät ja mittaustyötä.Työtä haetaan täyttämällä nuorisotoimen internetsivuilla oleva lomake. Lomakkeessa ilmoitetaan mm. haluttu ajankohta ja toiveet työpaikasta. Hakijan tulee myös huomioida, että on mahdollisen työskentelyjaksonsa aikana 16 -17 -vuotias. Työnhakijoista arvotaan 60 nuorta, jotka kutsutaan työhaastatteluun. Haastatteluiden perusteella 42 nuorta saa kesätöitä. Työnhakulomake on netissä ajalla 15.2 -31.3.2010 osoitteessa www.keravannuorisotoimi.fi.


Duunirundia 14 – 17 -vuotiaille
Keravalla käynnistyy jälleen kesällä 2010 Duunirundi, jossa nuorisotoimi välittää kotitalouksien/yksityishenkilöiden työkeikkoja 14 – 17 -vuotiaille nuorille 7.6.2010 – 10.8.2010.Työpäivän pituus on noin 3 – 6 tuntia. Tuntipalkaksi duunirundi suosittaa n. 8 euroa/h, jonka työnantaja maksaa lyhentämättömänä työntekijälle. Työnantaja ja -tekijä voivat kuitenkin sopia työtehtävistä ja maksettavasta korvauksesta yhdessä.

Mahdollisia työtehtäviä voi olla esimerkiksi autonpesu, lastenhoito, koiran ulkoiluttaminen, ruohonleikkuu ja muut pihatyöt. Duunirundin työnhakulomakkeita saa 3.5.2010 alkaen nuorisotiloilta, nuorisotoimistosta ja nuorten työpaja Jengasta. Hakulomake löytyy myös nuorisotoimen internetsivuilta www.keravannuorisotoimi.fi. Hakemukset tulee palauttaa nuorisotoimistoon tai nuorten työpaja Jengaan.Tarjolla olevia työtehtäviä voi ilmoittaa nuorten työpaja Jengaan 3.5.2010 alkaen.
Lisätietoja nettiosoitteessa www.keravannuorisotoimi.fi