Keravalaiset käyttävät henkilöautoa selvästi vähemmän kuin naapurikuntien asukkaat, selviää Helsingin seudun liikennetutkimuksesta (kaupungin tiedote asiasta alla). Keravan vihreät pyrkivät vaikuttamaan kävely- ja pyöräilymahdollisuuksien edelleen parantamiseen – olemme mm. tehneet valtuustoaloitteen kävelykeskustan laajentamisesta.

* * * * *

Kuntien kärkijoukkoa: keravalaiset ovat innokkaita kävelijöitä ja pyöräilijöitä

Keravalaiset kävelevät tekemistään matkoistaan 25 prosenttia ja pyöräilevät noin 12 prosenttia matkoistaan. Tämä selviää laajasta liikennetutkimuksesta, joka koskee14 kuntaa Helsingin seudulla.  Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 15 tuhatta seudun asukasta syyskausilla 2007 ja 2008. Tutkimuksen on teettänyt Helsingin seudun liikenne HSL osana seudun liikennejärjestelmätyötä.

”Kerava on lyhyiden välimatkojen kaupunki, mikä varmasti parantaa tekijä kävelyn ja pyöräilyn suosiota” toteaa kehittämispäällikkö Mari Päätalo Keravan Kaupunkitekniikasta.  ”Lisäksi rakentamisessa ja kunnossapidossa pyöräily ja jalankulku otetaan aina huomioon”.

Kävely on Keravan lisäsi suosittua Helsingin, Kauniaisten, Järvenpään ja Hyvinkään asukkaista, jotka kävelevät noin neljänneksen matkoistaan.  Innokkaita pyöräilijöitä löytyy Keravan lisäksi Järvenpäästä, Tuusulasta, Mäntsälästä ja Hyvinkäältä, näissä kaikissa pyöräillään yli 10 prosenttia tehdyistä matkoista.

Kävely ja pyöräily ovat kestäviä valintoja 

Jalankulku ja pyöräily ovat tärkeitä liikkumismuotoja, koska ne ovat äänettömiä ja saasteettomia ja parantavat samalla ihmisen omaa terveyttä. ”Keravalaisista kotitalouksista neljänneksellä ei ole omaa autoa, joten kävelyn ja pyöräilyn hyvät olosuhteet toimivan joukkoliikenteen lisäksi ovat siksikin tärkeitä”, muistuttaa Päätalo.

Pyöräily – ja kävelyreitit reittioppaasta

Joukkoliikenteen palveluna tunnetuksi tullut reittiopas auttaa myös pyörällä ja jalan liikkuvia löytämään helposti ja nopeasti oikeaan osoitteeseen.  Reittioppaasta www.reittiopas.fi voi katsoa reittiehdotuksen Keravan lisäksi mihin tahansa osoitteeseen Vantaalla, Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa tai Kirkkonummella.

Lisätietoja antaa

· kehittämispäällikkö Mari Päätalo, Keravan Kaupunkitekniikka