Suomen lehtiyhtymän toimitusjohtaja A.-P. Pietilän useassa lehdessä (Keski-Uusimaa 4.8.) julkaisema kirjoitus alitti riman moneen otteeseen.

Mopo karkasi kirjoittajan kädestä samalla kun homosuudelmat ja julkinen käteen vetäminen rinnastuivat samalle viivalle ääri-ilmiöinä.  Pyydän päätoimittaja Pietilää miettimään itse, kumman hän mieluummin näkisi lapsen kadulla näkevän: kahden aikuisen ihmisen rakkaudenosoituksen vai itsensäpaljastajan runkkaamassa?

Pietilä kirjoittaa, että joka kymmenes suomalainen hyväksyy iskut homoparaatia vastaan. Taannoisessa iskussa Pride-kulkuetta vastaan osansa kaasutuksesta saivat kulkuseen osallistuneet lapset, jopa sylivauvat. En tunne lähdettä, mutta jäin syvästi ihmettelemään, hyväksyykö todella joka kymmenes suomalainen pienten lasten kaasuttamisen mielenosoitusten yhteydessä, mikäli asia ei miellytä?

Esimerkiksi asiasta, jota suomalaiset eivät hyväksy, on nostettu somaliäidin lapselleen sosiaaliavulla ostamat kalliit rattaat. Aivan varmaan kaikkia sosiaaliturvan varassa eläviä voidaan ohjeistaa siitä, miten rahat tulisi käyttää. Suomessa on pitkään vähintäänkin ymmärretty sitä perhepolitiikkaa, jossa ei mällätä kalliilla rattailla. Ei, rahat valuvat pian tilille kolahdettuaan vanhempien kurkusta alas.

Anu Heikkilä

Kerava

Kirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 6.8.2010