Sinebrychoffin tiedote:
Paikallisena toimijana haluamme tukea keravalaisia lapsia ja nuoria harrastestipendillä. Pidämme tärkeänä, että jokaisella nuorella olisi mahdollisuus kehittää itseään jonkin harrastuksen parissa. Onnistumisen kokemukset antavat itseluottamusta, ja harrastuksen parista voi löytää uusia kavereita. Ohjattu harrastetoiminta lisää myös osallisuuden tunnetta.

Harrastestipendiä voi hakea 7 – 17-vuotias keravalainen nuori esim. musiikki-, kuvataide- tai liikuntaharrastukseen kevääksi 2011.  Valintaperusteina ovat mm. lapsen ja perheen elämäntilanne ja taloudelliset resurssit. Stipendi on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan urheiluseurassa, kansalaisopistossa tai taiteen perusopetusta antavassa oppilaitoksessa esimerkiksi musiikkiopistossa, sana- tai kuvataiteen oppilaitoksissa tai tanssiopistossa.

Stipendin saajien valinnassa toimimme yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.
 
Harrastestipendin hakuaika on 1.12.2010 -12.1.2011. Hakulomakkeen voi tulostaa netistä Sinebrychoffin sivuilta tai voit myös hakea lomakkeen Keravan kaupunginkirjastosta (Paasikivenkatu 12). Hakulomakkeen liitteineen tulee olla perillä Keravan Liikuntapalvelussa 12.1.2011 klo 16 mennessä: Keravan Liikuntapalvelu, Metsolantie 3, 04200 Kerava. Liikuntapalvelun toimisto sijaitsee jäähallin yhteydessä.  Kuoreen merkintä: Harrastestipendi.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Marja-Liisa Weckström, p. 0407276730, Sinebrychoff

Virastopäällikkö Pertti Rantanen, p. 0403182055, Keravan kaupunki/Vapaa-aikavirasto

Miten kaikki sai alkunsa?
Olin samassa tilaisuudessa Sinebrychoffin viestintäjohtaja Marja-Liisa Weckströmin kanssa kevättalvella 2009. Keskustelimme miten voitaisiin keravalaisia lapsia ja nuoria tukea kasvussa vastuulliseen aikuisuuteen, millaisia karikoita kasvava nuori kohtaa, millaiset asiat ovat lapsille ja nuorille tärkeitä, miten voitaisiin ehkäistä syrjäytymistä ja muutenkin tukea nuorta terveisiin elämäntapoihin, miten lisätä osallisuutta? Silloin keksin idean harrastustoiminnan rahallisesta tukemisesta.

 Kevään 2009 aikana kehittelin ideaa lisää, olin yhteydessä Marja-Liisaan ja syksyllä 2009 Sinebrychoffilta näytettiin vihreää valoa. Meidän kaupungin viranhaltijat liikuntatoimenjohtaja Päivi Valtonen, virastopäällikkö Pertti Rantanen ja sosiaalijohtaja Maija Gartman suhtautuivat heti alusta asti hankkeeseen innostuneesti ja positiivisesti. Ensimmäistä kertaa stipedi oli haettavissa vuosi sitten ja toiminta saanyt jatkoa!

Ammattitaustani (psykiatrinen sairaanhoitaja) ja nykyisen luottamustoimeni (liikuntalautakunnan puheenjohtaja) vuoksi tässä toiminnassa yhdistyy minulle tärkeitä asioita. Kolmen teinityttären äitinä tiedän myös harrastusten merkityksen ja hinnan; meidän perheessä ratsastetaan ja tanssitaan. Huomion arvoista on myös se, että harrastestipendiä voi hakea myös esim. musiikki-ja kuvataideharrastuksiin.

Haluan jälleen kiittää Sinebrychoffia tästä merkittävästä lahjoituksesta, yrityksetkin tuntevat yhteiskuntavastuuta!

-sari pesu