Ero valtuustosta

Olen jättänyt eropyynnön Keravan kaupunginvaltuustolle. Valtuustosta eroamisen myötä jätän myös paikkani kaupunginhallituksessa. Valtuutettuna olen ollut 18 vuotta, niistä useita vuosia kaupunginhallituksen jäsenenä. Olen toiminut myös valtuuston toisena varapuheenjohtajana ja monissa muissa luottamustoimissa.

Työelämän kasvaneet vaatimukset ovat suurin tekijä eroni taustalla. Minun on aika tehdä elämänmuutos ja uudistaa ajankäyttöä. Haluan panostaa tutkijantyöhöni ja olla enemmän läheisteni seurassa.

Kuntapolitiikka on ollut kaiken aikaa kiinnostavaa, olen oppinut paljon demokratiasta, päätöksenteosta, johtamisesta, yhteistyöstä, yhteiskunnasta, politiikasta ja elämästä. Kaupunginhallituksessa olen työskennellyt neljän puheenjohtajan johdolla – asioita on näihin vuosiin mahtunut paljon. Hallituspaikka on mielestäni kuntapoliitikon kiinnostavin vaikuttamisen areena.

Oma ryhmäni, Keravan vihreät on ollut pirteä ja aikaansaava porukka ja vihreät on edelleen poliittinen kotini.

Kiitän ryhmätovereitani ja muita keravalaisia kuntapoliitikkoja ystävyydestä ja yhteistyöstä. Kuntalaisia ja äänestäjiäni kiitän erityisesti. Viime kuntavaalien hyvä äänimääräni oli iloinen tulos. Kerava ja keravalaiset ovat ”bestiksiäni”.

10.1.2011  
Sirpa Andersson
Lisätietoja: puh 040 5854 896

* * * * *

Valtuustosta eroaminen (Kuntaliiton nettisivulla)

Kuntalain 38.3 §:n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä.  ”Päteviä syitä” ovat ensinnäkin kuntalain 38.1 §:ssä luottamustoimesta kieltäytymisen (ehdottomina) perusteina mainitut 60 vuoden ikä tai se, että valtuutettu on ollut valtuuston luottamustoimessa neljä lähinnä edellistä vuotta taikka ollut kunnallisessa luottamustoimessa yhteensä kahdeksan vuotta. Muilta osin eroamisen syiden pätevyyden arviointi kuuluu valtuutetun pyytäessä eroa valtuustolle.
 
Myös Hannus A. & Hallberg P: Kuntalaki 1995.