Kuulumisia kaupunginvaltuuston kokouksesta 9.3.15
kirjoittaa Veikko T. Valkonen:Veikko T. Valkonen

Yhdellä nuijankopauksella kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 9.3. vuokrata salibandyhallitoimintaa varten perustetulle yhtiölle tontin. Päätös oli yksimielinen. Vuokra on edullinen. Tontille on tarkoitus rakentaa kahden täysimittaisen kentän halli paikallisten salibandyseurojen käyttöön. Tontti sijaitsee erinomaisella paikalla Savion aseman lähettyvillä, Elloksen kupeessa. Hankkeelle on haettu valtion rahoitustukea, joka ratkaistaan myöhemmin keväällä. Toivottavasti halliyritys etenee ja odotetut pelipaikat nousevat nopeaan tahtiin.

Rakennusvalvonnan ja tarkastusten maksujen korotuksista valtuusto joutui äänestämään. Valvonnasta aiheutuvat tehtävät ja kulut ovat lisääntyneet. Siksi niitä oli syytä tarkistaa ja näin valtuusto päättikin äänin 42-9. Perussuomalaiset ja kaksi muuta vastustivat korotusta.

KUUMA-johtokuntaan valtuusto nimesi Keravalta kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat Liimataisen ja Lehden, sekä varalle valtuuston 1. varapuheenjohtajan vihreiden Eero Forstenin ja demareiden Anne Karjalaisen. Seudun vihreiden yhteisenä edustajana KUUMA-johtokunnassa jatkaa Säde Evilä Keravalta.

Kaupunginjohtaja Petri Härkönen ajakohtaiskatsauksessaan arveli, että metropolihanke sisältyy myös maan seuraavan hallituksen ohjelmaan sopimusperusteisena. Myös sote-uudistus tulee jatkumaan ja pelättävissä on, että sen rahoitusmalli tulee Keravalle kalliiksi. Sosiaali- ja terveysviraston toimialajohta Erja Wiili-Peltola tiesi, että sote-uudistuksesta olisi valmisteilla viisi erilaista rahoitusmallia, joista pyydetään kuntien lausunnot.

Uimahallin saneeraus ja laajennus etenee suunnitellusti, vaikkakin valmistelun vähäiset henkilöresurssit ovat tuoneet lisähaasteen, Härkönen muotoili. Selväksi hänelle tuli, että hallihanketta on vietävä suunnitelman mukaisesti eteenpäin.

Juuri ennen kokouksen alkua Härköselle luovutettiin keskustan kehittämistä selvittäneen työryhmän raportti. – Jo pikainen ensisilmäys näytti hyvältä, hän kiitteli työryhmän uusia ja raikkaita ajatuksia.

Sosiaali- ja terveysviraston toimialajohtaja Erja Wiili-Peltola kertoi, että terveydenhoidon  päivystysuudistus on lähtenyt hyvin liikkeelle. Edellisviikolla Peijaksen päivystykseen oli hakeutunut 86 keravalaisia. Määrä on pienempi kuin ennalta arvioitiin. Uudistus on siirtänyt lisäresurssina yhden lääkärin ja useamman sairaanhoitajan päiväaikaiseen potilastyöhön. Maaliskuun alussa alkaneen kahden tunnin iltavastaanoton aikana ennätetään hoitaa 8 potilasta illassa ja ne ajat täyttyivät heti aloitusviikkona.

Toimialajohtaja Wiili-Peltola esitteli myös virastonsa uutta, huhtikuun alussa voimaan tulevaa organisaatiota. Sen kolme toimintalohkoa ovat terveyttä ja hyvinvointia edistävät, arjessa selviytymistä tukevat ja perheitä tukevat palvelut.