Säde EviläSäde Evilän puheenvuoro kaupunginvaltuustossa 7.12.15:

 

”Seuraavaksi näkökulma, jota puheissa koskien skeittiparkkia ei ole nostettu esiin.

Marraskuussa  Keravan kaupunkitekniikkaa järjesti Saviolla kuulemistilaisuuden kuntalaisille koskien Savion Salavapuiston uudistamista. Tuossa tilaisuudessa nuorisovaltuutettumme Karri Wickman toi esiin ajatuksen free run- puiston rakentamisesta Salavapuistoon.

Vihreiden valtuustoryhmä ajoi voimallisesti skeittiparkin rakentamista vuoden 2016 aikana. Hävisimme, ainostaan vasemmistoliitto tuki ajatustamme.

Skeittaus ja free run ovat lajeja, joita harrastetaan kaikkialla rakennetussa ympäristössä. Harrastus jättää kulumisjälkensä ympäristöön, jos harrastajia on paljon. Olen nähnyt mm. skeittaamista harrastettavan kirjaston ympäristössä, altailla.

Jos harrastajille rakennetaan oma paikka missä voi harrastaa lajia, niin toiminta mitä luultavimmin keskittyy harrastuspaikalle, ei kaikkialle kaupunkiin. Näin säästämme muuta ympäristöä ja harrastus keskittyy  turvalliseen paikkaan.”