sari pesuKuulumisia kaupunginvaltuuston kokouksesta 14.3.16 raportoi Sari Pesu.

Kuulimme alkuun nuorisovaltuuston (nuva) esittelyt ja aikaansaannoksia. Ja paljonhan sitä on saavutettu, mm. tänään valtuustossa hyväksytään kesätyöpaikkojen määrän tuplaus ja nuva on saanut edustuksen lautakuntiin. Hienoa!

Sotejohtaja Erja Wiili-Peltola esitteli tulevan soteuudistuksen tilannetta. Nyt suunnitellaan 15 järjestävää sotealuetta. Tehtävä ja rahoitus irroitetaan kunnasta. Valinnanvapaus-ja monikanavarahoitusuudistus. Soteuudistuksesta on huhtikuussa tulossa ministeriön esitys. Peruslinjauksina on, että kustannukset eivät saa nousta ja että kansalaisten yhdenvertaisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Kokouksessa vaihtui muutama luottamushenkilö, vihreiltä vaihtui Tuusulan seudun vesilaitoksen kuntayhtymän valtuuston varajäsen. Paikalle valittiin Kirsi Kanerva-Poranen.

Keskustelua käytiin Keravan keskustan suunnitelmista. Vesilaitoksen tontin, Aleksintorin ja Ornon tonteille on tulossa vuokra-asuntoja. Asemakeskushanke on edennyt. Parkkipaikat lisääntyvät kaksin-kolminkertaisesti. Keskusta tulee tulevina vuosina kehittymään rajusti. Vuokra-asuntotuotanto herätti keskustelua ja toivottiin kohtuuhintaisia asuntoja.

Kokous kesti yhteensä n. 3 tuntia.