Puolueiden väliset paikkaneuvottelut saatiin torstai-iltana 4.5.2017 onnistuneesti päätökseen Keravalla. Keravan Vihreät on tyytyväinen lopulliseen neuvottelutulokseen.
– Muutaman viikon kestäneet monipolviset neuvottelut sujuivat keravalaiseen tapaan hyvässä hengessä ja kolmanneksi suurimpana ryhmänä saimme mieluisia tehtäviä, kertoo istuvan valtuustoryhmän puheenjohtaja Veikko T. Valkonen.
Keravan Vihreät sai 17,3% kannatuksen ja kasvatti valtuustoryhmäänsä yhdeksään valtuutettuun. Neuvotteluissa Keravan Vihreille on tulossa valtuuston toisen varapuheenjohtajan, sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan, Keravan Energian hallintoneuvoston puheenjohtajan, kaupunkikehitysjaoston varapuheenjohtajan, elinkeino- ja työllisyysjaoston varapuheenjohtajan sekä nuorisojaoston puheenjohtajan tehtävät. Vaalivoiton ansiosta ryhmä sai aikaisempaa runsaammin lautakunta- ja jaostopaikkoja.
– Näistä asemista pystymme rakentamaan entistä parempaa Keravaa äänestäjiltä saamamme vahvan mandaatin mukaisesti, toteaa Keravan Vihreiden puheenjohtaja Eeva Lahtinen.
– Valtuustokausi ei tule olemaan helppo, esimerkiksi maakunta- ja soteuudistus tulee vaatimaan paljon panostusta. Tästä syystä erityisesti sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus on upea näköalapaikka vaikuttamiseen, summaa vihreiden eniten ääniä saanut Sari Pesu.
Seuraavaksi käynnistyy Keravan Vihreiden sisäinen paikkajako. Uusi valtuusto nimeää luottamushenkilöitä ensimmäisessä kokouksessaan 12.6.
Lisätiedot:
Tuija Laitinen tuija.laitinen@kerava.fi
Eeva Lahtinen eeva.lahtinen@kerava.fi ja 0445059555