Kaupunginvaltuuston kokouksesta 12.9.17 raportoi
Aila Lind-Mäki:

Keravan valtuuston syyskausi avattiin tiistaina varapuheenjohtaja Anne Karjalaisen johdolla. Listalla oli useita ylikunnallisia vaaleja ja muita nimeämisiä, sekä vastauksia aloitteisiin.

Kokouksen alussa Maila Höltälle luovutettiin Tasavallan presidentin avoin kirje pitäjänneuvoksen nimen ja arvon myöntämisestä. Maila on toiminut Keravalla valtuutettuna vuosikymmenten ajan. Onnea Maila!

Kaupunginjohtaja kertoi Kauppalantalon remonttisuunnitelmista. Kauppalantalo remontoidaan vanhaa kunnioittaen. Mm. vanha, kaunis puulattia säästetään. Saimme myös kuulla, että uimahallin remontti etenee hienosti, jopa hieman etuajassa.

Tänä syksynä jokaisen valtuuston kokouksen alussa toimiala esittäytyy. Tämän kokouksen alussa esittäytyi kasvatuksen ja opetuksen toimialan esittely. Toimialajohtaja Tiina Larsson kertoi niin nykyisestä kuin tulevaisuuden perusopetuksen palveluverkostosta. Lisäksi kaikki viranhaltijat kertoivat omista vastuualueistaan. Mielenkiintoisin osuus oli perusopetuksen uudistuminen ja muuttuminen vuorovaikutteisemmaksi. Keravalla opetuksessa ollaan siirtymässä NPDL- eli syväoppimisen menetelmään niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessa. Tästä tehtiin päätös edellisessä kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa.

Aloitteet herättivät paljon keskustelua. Listalla oli myös vastaus Keravan Vihreiden entisen valtuutetun Kirsi Kanerva-Porasen aloitteeseen teini-ikäisten koulupäivien alkamisen myöhentämisestä sekä D-vitamiinilisän antamisesta koululaisille. Toivotaan, että jossain vaiheessa keravalaisissa kouluissa lähdetään kokeilemaan myöhäisempää koulupäivää, tällä hetkellä siihen ei ole mahdollisuutta. Itse esitin toiveen, että ensi keväänä, kun uusia lukuvuosisuunnitelmia lähdetään tekemään, muistettaisiin tämä aloite, ja lähdettäisiin rohkeasti kokeilemaan 30 min myöhemmin alkavaa koulupäivää murrosikäisillä.

Keravan Vihreiden Liisa Hyttinen teki aloitteen viherverkoston luomisesta Keravalle. Keravasta puhutaan viherkaupunkina, mutta viheralueet ovat pikkuhiljaa pirstoutuneet saarekkeisiin eri puolille Keravaa. Olisi tärkeää niin kevyen liikenteen kuin eläintenkin takia, että viheralueet muodostaisivat viherverkoston. Hieno aloite!

Ensi viikolla valtuusto aloittaa strategian suunnittelun, valtuustoseminaari pidetään maanantaina ja tiistaina. Valtuustoryhmien sisällä strategiasuunnittelu on jo alkanut. Uusi strategia julkaistaan ensi vuoden alussa.

Kaupunginjohtaja kertoi Kauppalantalon remonttisuunnitelmista. Kauppalantalo remontoidaan vanhaa kunnioittaen. Mm. vanha, kaunis puulattia säästetään. Saimme myös kuulla, että uimahallin remontti etenee hienosti, jopa hieman etuajassa.

Tänä syksynä jokaisen valtuuston kokouksen alussa toimiala esittäytyy. Tämän kokouksen alussa esittäytyi kasvatuksen ja opetuksen toimialan esittely. Toimialajohtaja Tiina Larsson kertoi niin nykyisestä kuin tulevaisuuden perusopetuksen palveluverkostosta. Lisäksi kaikki viranhaltijat kertoivat omista vastuualueistaan. Mielenkiintoisin osuus oli perusopetuksen uudistuminen ja muuttuminen vuorovaikutteisemmaksi. Keravalla opetuksessa ollaan siirtymässä NPDL- eli syväoppimisen menetelmään niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessa. Tästä tehtiin päätös edellisessä kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa.

Aloitteet herätti paljon keskustelua. Listalla oli myös vastaus Keravan Vihreiden entisen valtuutetun Kirsi Kanerva-Porasen aloitteeseen teini-ikäisten koulupäivien alkamisen myöhentämisestä sekä D-vitamiinilisän antamisesta koululaisille. Toivotaan, että jossain vaiheessa keravalaisissa kouluissa lähdetään kokeilemaan myöhäisempää koulupäivää, tällä hetkellä siihen ei ole mahdollisuutta. Itse esitin toiveen, että ensi keväänä, kun uusia lukuvuosisuunnitelmia lähdetään tekemään, muistettaisiin tämä aloite, ja lähdettäisiin rohkeasti kokeilemaan 30 min myöhemmin alkavaa koulupäivää murrosikäisillä.

Keravan Vihreiden Liisa Hyttinen teki aloitteen viherverkoston luomisesta Keravalle. Keravasta puhutaan viherkaupunkina, mutta viheralueet ovat pikkuhiljaa pirstoutuneet saarekkeisiin eri puolille Keravaa. Olisi tärkeää niin kevyen liikenteen kuin eläintenkin takia, että viheralueet muodostaisivat viherverkoston. Hieno aloite!

Ensi viikolla valtuusto aloittaa strategian suunnittelun, valtuustoseminaari pidetään maanantaina ja tiistaina. Valtuustoryhmien sisällä strategiasuunnittelu on jo alkanut. Uusi strategia julkaistaan ensi vuoden alussa.