Valtuutettu Säde Evilä:

Valtuuston kokous alkoi muistamisella, varavaltuutettu Ilppo Alatalo kukitettiin kuusikymmentävuotisjuhlan kunniaksi.

Keravanjoen yhtenäiskouluhanke esiteltiin.
Koulu korvaa Lapilan ja Jaakolan toimipisteet.
Koulu rakennetaan elinkaari- ja energiatehokkuus huomioiden ja toteutetaan Allienssiperiaatteiden mukaan. Kumppaneiden valintaperusteet ovat hinta- ja laatusuhde.
Alliansperiaatteiden mukaan haetaan arvoa rahalle, kaikki osapuolet voittavat jotain. Allians on keskeisten toimijoiden yhteinen sopimus. Osapuolet jakavat hankkeen hyödyt ja riskit

Varsinaisessa kokouksessa päätettiin seuraavia asioista.
Pykälä luottamushenkilöiden sidonnaisuuksista hyväksyttiin. Sidonnaisuuksien ilmoittamisen valvonta kuuluu tarkastuslautakunnalle.

Valtuusto hyväksyi Keravan kaupunkistrategian vuoteen 2025. Vihreiden valtuustoryhmä iloitsi siitä, että strategia sisältää samoja elementtejä kuin Vihreiden kuntavaaliohjelma vuonna 2017.
Ympäristö muuttuu kaiken aikaa ja siksi kaupungin strategiaa tarkistetaan vuosittain.
https://www.kerava.fi/Documents/P%c3%a4%c3%a4t%c3%b6ksenteko%20ja%20hallinto/Kaupunkistrategia_kaupunginvaltuusto%2012.3.2018.pdf

Kerran vuodessa valtuusto saa tiedoksi käsittelyssä olevat valtuustoaloitteet, pykälä hyväksyttiin.
Valtuutettu Juha Ryhänen ehdotti, että kaupungin sivuilta löytyisi edellisten valtuustokausien aloitteet sekä käsittelyssä olevien aloitteiden eteneminen. Näin valtuutetut näkisivät mitä aloitteita on jo aiemmin tehty ja missä päätöksentekoelimimessä käsittelyssä oleva aloite on menossa.

Valtuutettujen Kim Savolainen ja Lahja Havanssin aloite riksapyörän
hankkimisesta vanhusten kuljettamiseen ei edennyt.

Vastaus Juhani Lohikosken valtuustoaloitteeseen Hinkufoorumiin liittymisestä sisälsi ehdotuksen Secapiin liittymisestä Hinkun sijaan. Secap on kestävän energiakäytön
ja ilmaston toimintasuunnitelma. Vastaus valtuustoaloitteeseen hyväksyttiin.

Pia Lohikoski teki valtuustoaloitteen jossa toivotaan, että Kerava selvittää montaako keravalaista ns. aktiivimalli koskettaa.

Inna Kallioisen aloitetteessa ehdotettiin Keravan liittämisestä Suomen ympäristökeskuksen kierrätystalouskiihdyttämöön.