Kokousraportin on kirjoittanut vihreä valtuutettu Säde Evilä.
(Kuvassa Säde pitämässä puheenvuoroa valtuustossa.)

Valtuusto sai vuotuisen selvityksen käsittelemättä olevista valtuustoaloitteista. Käsittelemättä olevia aloitteita on seitsemän. Kaikkiin on tarkoitus vastata ennen kesälomia.

Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymä liittyi Keski-Uudenmaan informaatioteknologia Oy:n osakkaaksi.

Palopellonkadun 8-10:n maankäyttö-ja luovutussopimus hyväksyttiin puheiden jälkeen. Alueelle on tulossa kerrostaloja ja päiväkoti. Alueen läpi kulkee pyörätie. Valtuusto on hyväksynyt alueelle oman maankäyttösopimuksen, jossa jokainen rakentaja sitoutuu Jaakkolan alueen yhteisen parkkitalon ja puistoalueiden rakentamiseen. Alueen arvellaan rakentuvan kymmenen vuoden kuluessa eikä ketään olla häätämässä muualle. Kivijalkaan ja parkkitaloon suunnitellaan mm. harrastetiloja. Maila Hölttä (vas.) jätti pykälään eriävän mielipiteen. Hän on erityisen huolissaan alueen parkkipaikoista.

Vuoden 2019 talousarviomuutokset -kohdassa valtuustoa puhutti erityisesti Keskustan päiväkodin tilanne. Päiväkodissa on sisäilmaongelmia ja sille on haettava korvaavat tilat. Korvaavien tilojen hankinta maksaa 2,7 M€. Tilat sijoitetaan nykyiselle tontille, yhteensä 90:lle lapselle. Keskuskoulu on rakennettu samalla tekniikalla kuin tämä Keskustan päiväkoti. Päivölänkaaren koulun rakentamisesta säästyi viime vuonna 460 000€ ja se käytetään tänä vuonna kyseisen koulun rakentamiseen. Keskuskoulun rakennunnussuunnitelmasta säästetään 500 000€.

Lahja Havansin (ps.) ja Niina Korventaipaleen (sd.) valtuustoaloite hajuustettomasta Keravasta hyväksyttiin. Kaupunki pyrkii omissa toimissaan huomioimaan hajusteettomuuden 01.04.2019 alkaen. Tulethan tuoksutta -kylttejä lisätään eri toimipisteisiin.

Juha Ryhänen (vihr., sit.) esittää valtuustoaloiteessaan luottamushenkilöiden kokoustarjoilussa kasvisruokaan siirtymistä.

Esa Saveniuksen (kok.) valtuustoaloitteessa pyydetään selvitystä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksen kehittämisestä kaupungin eri toimipisteissä.

Iiro Silvander (ps.) esittää, että Keravan vaakuna otetaan voimallisemmin käyttöön ja palautetaan sille kuuluvaan arvoonsa.