Kaupunginvaltuuston kokouksesta raportoi Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sari Pesu:

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun ajankohtaiskatsauksessa kuulimme Keravanjoen monitoimitalon rakentamisen olevan aikataulussa ja valmistuvan toukokuussa 2021. (Kuva 1)

kuva1

Kirsi kertoi myös johtamisen kehityshankkeesta. (Kuva 2)

kuva2

Henkilökunnan hyvinvoinnin edellytyksenä on hyvä ja toimiva johtaminen. Tällä toivottavasti on vaikutusta myös sairaspoissaoloihin. Henkilökunta otetaan mukaan kehittämiseen mukaan. Turvallisuutta on kehitetty ja turvallisuuden tunnetta on vahvistettu (kuvat 3, 4).

kuva3

kuva4

Talouskatsauksessa kuulimme, että Kuntaliitto on tarkistanut veroennustettaan. Keravan verotulo on 3,72% ennakoitua pienempi, alijäämää ennustetaan nyt 3,8M€. Osa alijäämästä johtuu verokorttiuudistuksen vuoksi ja n. 2M€ tulevat vuoden 2020 puolella. Uimahalli tulee maksamaan ennakoitua enemmän. Kaupungilla on vielä konkurssiin mennyttä yritystä kohtaan vaateita 3,5M€, jolloin kokonaishinnaksi tulisi 16,5M€ (Kuva 5).

kuva5

Ahjoon, Keinukallion alueelle suunnitellaan monitoimihallia (kuvat 6, 7)

kuva6

kuva7

Kokouksessa hyväksyttiin hyvinvointikertomus (kuva 8).

kuva8

Talousarvion seurannan yhteydessä Juha Ryhänen sit., vihr. (kuva 9) nosti esiin toiveen henkilöstön vaihtuvuuden seurannasta. Valtuusto on seurannut tiiviisti sairaspoissaolojen kehitystä, mutta työyhteisön toimivuuden seurannassa olisi lisäksi tärkeää seurata miten hyvin henkilöstö pysyy kaupungin palkkalistoilla. Osaavasta henkilökunnasta on syytä pitää kiinni.

kuva9. Juha Ryhäsen puheenvuoro.

Kokouksessa käsittelimme myös Probus Holding osakkeiden myyntiä. Kerava myy osakkeitaan kansainväliselle sijoitusyhtiölle 15,6 miljoonalla eurolla. Aikoinaan tämä oli pieni sijoitus, mutta nyt kertasuorituksena parantaa Keravan taloutta.

Jaakkolan alueelta kaupunki ostaa tontin ja kiinteistön Hyxo Oy:ltä. Tarkoituksena on muuttaa aluetta tulevaisuudessa asuntotuotantoon. Yritys jää vuokralaiseksi.

Koivulan työpaikka-alueen asemakaava ja asemakaavan muutos hyväksyttiin. Alue sijoittuu Haukkavuoren luonnonsuojelualueen viereen.

Kokouksessa kuulimme vastauksia valtuustoaloitteisiin:

* Juha Ryhäsen tekemä kasvisruokailun edistämisen aloite, kaupungin vastauksessa kerrotaan, että aloitetaan kokeilu. Juha esitti toiveen kokeilun arvioinnista.
* Uudenvuoden ilotulitusta ei korvata laservaloesityksellä, koska Helsinki -Vantaan lennonvarmistuksen lausunnon mukaan laservaloesitys on mahdoton järjestää.
* Savion koirapuiston paikkaa aletaan selvittää.
* Käsittelyssä oli myös poliisien taukotuvan perustaminen Keravalle. Poliisi itse toteaa, ettei taukotupaa tarvita (kuva 10). Siitä huolimatta Iiro Silvander, ps. ei hyväksynyt vastausta vaan hän teki esityksen aloitevastauksen palauttamiseksi uudelleen valmisteluun. Perussuomalaiset hävisivät esityksen 8-41.

kuva10