Pertti Aalto saavutti maalin

Keravalainen kunta-aktivisti ja kuntourheilija, insinööri Pertti Aalto menehtyi ALS-taudin uuvuttamana 18.7.2020. Hän syntyi 1949 Keravan rajan takana, Tuomalan kylän Ketunkorvessa. Pertti osallistui aktiivisesti sukuseuransa toimintaan, johon liittyi myös joka toinen vuosi pidetyt serkkutapaamiset. Koko työuransa hän teki asiantuntijatehtävissä saman työnantajan Telia-Soneran palveluksessa. Työyhteisössään hän oli arvostettu ja hyvin pidetty työkaveri.

Pertti Aalto oli luontoliikkuja ja erityisesti juoksija. Myös tanssi maistui ja kanoottiretket. Viimeisen maratonin hän juoksi yhdessä poikansa kanssa viisi vuotta sitten. Sen jälkeen epämääräiset jalkavaivat alkoivat kiusata ja maratonsuunnitelmista piti luopua. Hän viihtyi luonnossa. Tutuista metsistä hän kantoi vuosittain ämpärikaupalla marjoja ja sieniä. Hän kierrätti jo silloin, kun siitä vasta alettiin puhua. Vihreät arvot olivat hänelle tärkeitä.

Viimeiset viisitoista vuotta Pertti Aalto osallistui Keravan kunnallispolitiikkaan eri toimielimissä. Viimeisimmäksi jäi vuonna 2017 alkanut jäsenyys keskusvaalilautakunnassa. – Käytännön tekijänä kokouksissa istuminen ei ole mukavuusaluettani, hänellä oli tapana sanoa. Pertti toimi myös paikallisessa ympäristönsuojeluyhdistyksessä sekä omakotiyhdistyksessä.

Pertti Aalto oli taitava kirjoittaja. Yhteiskunnallista keskustelua hän kävi mielellään ja hänen napakoita mielipiteitään julkaistiin myös valtakunnallisissa ja paikallislehdissä.

Hänellä on kaksi poikaa ja kaksi pojanpoikaa, joiden vierailut papan luona olivat aina odotettuja kohokohtia.

Vaatimaton puurtaja ja reilu vastuunkantaja pääsi pitkällä ja ansiokkaalla juoksulenkillään maalliseen maaliinsa. Linnut laulavat ja kuusten kuiske soi.

Veikko T. Valkonen