Tässä eilen pitämäni puhe valtuustossa koskien alla olevaa vastausta aloitteeseen.

Mistä minulle oma koti ja kavereita –yhteisöllisen asumisen mahdollistaminen.

Kiitokset aloitetiimille jäsenille Anja Hänninen ja Tuula Lind! Kiitokset virkamiehille vastauksesta ja siitä, että saimme vastauksen tämän valtuustokauden aikana!

Aloite on tärkeä paitsi sisällöllisesti myös siksi, että sen allekirjoittivat kaikki valtuustoryhmät. Kiitäkin kaikkia puolueita hienosta yhteistyöstä, ikäihmisten asiat ovat tärkeitä kaikille puolueille!

Vastauksessa on kerrottu Saviolle Marttilan tulevasta tehostetun palvelualueen yksiköstä sekä Viertolaan suunnitellusta kahdesta seniori- ja palveluasumisen rakennuksesta. Sinne on suunniteltu myös ryhmäkoti.

Toivoa herättävää on asuntomessualueen ikääntyvien uudenlainen asumishankke. Tuo hanke vastaa aloitettutoiveeseemme jos asumisen monimuotoisuus mahdollisine yhteisöllisyysratkaisuineen toteutuu.
Jäimme kaipaamaan aloitevastauksessa enemmän sisältöpuolen ideointia, liekö puutteen syy ettei aloite kiertänyt Sosiaali- ja terveyslautakunnassa?

Ehkäpä ikäihmisten työryhmän loppuraportti tuo lisää vastauksia yhteisöasumiseen ja yhteisöllisyyden toteuttamisen muotoihin. Kun ja jos yhteisöasuminen toteutuu Keravalla niin toivottavasti eri järjestöt, kolmas sektori, vapaaehtoiset ja seurakunta otetaan mukaan ikäihmisten yksinäisyyttä torjumaan. Siellä on osaamista kohtaamiseen. Pelkät seinät eivät riitä, ne auttavat asiaa, mutta myös henkisestä hyvinvoinnista tulee huolehtia. Näin saisimme niitä aloitteen otsikossa kaivattuja kavereita.

 

Säde Evilä