Valtuuston kokouskuulumisia kertoo kaupunginvaltuutettumme Aila Lind-Mäki.

Tämän illan kaupunginvaltuuston kokous oli tapahtumarikas, päästiin äänestämäänkin pari kertaa. Tällä kertaa sai taas muistutuksen myös siitä, miten joillekin puolueille politiikka on peliä…

Kaupunginjohtajan ajankohtaisissa asioissa ensin kerrottiin Vanhusten viikosta, jonka valtakunnallinen pääjuhla on saatu meille Keravalle. Pääjuhla on Keuda-talolla 6.10. klo 11.30-14. Juhla aloitetaan kahvitarjoilulla klo 11.30-12.30, ja itse juhla alkaa klo 13. Viikon aikana paljon kaikenlaista tapahtumaa ikäihmisille, tarkempia tietoja löytyy mm. Keravan nettisivuilta.

Lisäksi saimme kuulla uudesta Keravan henkilöstöohjelmasta henkilöstöjohtaja Katja Immoselta. Työsuojeluvaltuutettu Kirsi Makkonen sekä Jukon luottamusmies Tuomo Suihkonen kertoivat tarkemmin henkilöstöohjelman 3 tavoitteesta:

  • Keravan kaupungilla on hyvä työskennellä ja meille halutaan tulla töihin
  • Työn laadukas tekeminen varmistetaan hyvällä osaamisella
  • Sujuva arki parantaa työhyvinvointia

Saimme myös kuulla, että keväällä käydyt yhteistoimintaneuvottelut käytiin hyvässä hengessä ja henkilöstö mukaan ottaen. Henkilöstöohjelma on myös koottu yhdessä.

Pykälässä 86 päätettiin hallintosäännön päivittämisestä. Perussuomalaiset tekivät tässä kohtaa hieman populistisenkin muutosesityksen kokouspalkkioiden pienentämisestä ja indeksikorotuksen jäädyttämisestä. Populistiseksi sen tekee se, että päätöksenteossa oli suuri hallintosäännön muutos, ja Persut päättivät nostaa äänestykseen asian, joka joka tapauksessa tulee käsittelyyn, kun uudesta poliittisesta organisaatiosta päätetään loppuvuodesta.

Oma kokemukseni Keravan kokouspalkkioista on se, että ne ovat maltilliset. Esimerkiksi valtuuston kokouksesta meille valtuutetuille maksetaan 135 euroa, johon sisältyy aineistoihin tutustuminen, ryhmäkokoukset sekä tietenkin itse kokous. Siinä jää käteenjäävä osuus aika pieneksi, kun ensin vähennetään verot sekä puolueverot. Perussuomalaisten esitys ei saanut juuri kannatusta.

Kokouksen kirsikka oli tietenkin uuden Savionselänteen Korven luonnonsuojelualueen perustaminen, joka oli vastaus Keravan Vihreiden valtuustoaloitteeseen. Teimme viime vuonna aloitteen, jossa toivoimme, että Kerava perustaa uuden luonnonsuojelualueen Keravan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Savionselänteen alueelle. Keravan ympäristönsuojeluyhdistys oli tätä esittänyt kuntalaisaloitteessaan vuonna 2021.

Harmillisesti tämä esitetty 3,6 hehtaarin alue on huomattavasti pienempi kuin mitä meillä oli toiveena, Savionselänteen alue kun on kokonaisuudessaan 19,5 hehtaaria. Tästä syystä esitimme tässä kohtaa palautusta, ja toivoimme että ELY-keskuksen kanssa jatkettaisi neuvotteluita ja pyrittäisi laajentamaan luonnonsuojelualue koko Savionselänteen alueelle tai vähintään harkittaisi, että muu alue päätettäisi säilyttää kaupungin toimesta luonnonmukaisena alueena.

Palautuksemme sai runsaasti kannatuspuheenvuoroja sekä muutenkin herätti vilkasta keskustelua, mutta harmillisesti palautusehdotuksemme ei mennyt läpi. Joka tapauksessa iloitsemme uudesta luonnonsuojelualueesta, joka on Keravalle kolmas luonnonsuojelualue.

Yllättävä veto tuli äänestyksen jälkeen demareilta, koska vaikka he eivät ryhmänä kannattaneet palautusehdotustamme, he tekivät kuitenkin toivomusponnen, jossa toivoivat että kaupunki säilyttäisi muun alueen luonnonmukaisena alueena. Sinänsä erikoista, koska saman olisivat voineet saada aikaan äänestämällä palautuksen puolesta. Nyt tuntui kyllä lähinnä vaalipeliltä tämä ponsi, ja herätti hämmennystä.

Muissa listalla olevissa asioissa käytiin läpi talouden lukuja, päivitettiin poistosuunnitelmaa sekä käytiin läpi monta vastausta valtuustoaloitteisiin.

Lisäksi valtuutettumme Laura Tulikorpi teki aloitteen Tsemppi-kortin laajentamisesta myös 2. asteen opiskelijoille.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 10.10. talousarvioseminaariin.

Yleensä valtuustoryhmämme on hymyileväinen, nyt fiilis hieman kireänä…