Erityislasten oppimateriaalin poistaminen kouluista tai opetussuunnitelmasta on todella huolestuttavaa! (Uutinen Orpon hallituksen leikkaussuunnitelmasta täällä)

Erityisopetuksen oppimateriaalit on suunniteltu tukemaan lapsia, joilla on kehitysvammaa, erityisiä oppimisvaikeuksia tai muita oppimisen haasteita. Näiden materiaalien poistaminen aiheuttaa merkittäviä esteitä erityislasten oppimiselle ja hyvinvoinnille koulussa sekä heidän tulevaisuudelle.

Mahdollisia seurauksia oppimateriaalien poistamisesta voivat olla:
  • Oppimisen sekä oppilaiden eriarvoistuminen.
  • Opettajien lisääntyvät haasteet ja paineet.
  • Lapset, jotka eivät saa tarvitsemiaan oppimismateriaaleja voivat kokea turhautumista, itsetunto laskee ja motivaatio siinä samalla.

Suomessa akateeminen koulutus perustuu korkealaatuiseen koulutusjärjestelmään, joka painottaa tasa-arvoa, innovatiivisuutta ja oppimisympäristön laatua. Tämä on saanut myös kansainvälistä tunnustusta.

Mutta samalla meidän hallitus päättää tehdä säästöjä niiden oppilaiden kohdalla, kenellä on koulussa riittävän hankalaa jo muutenkin.

Kuvassa olevat tyhjä reppu heijastaa tyhjiä mahdollisuuksia oppimisessa. Mitä jos ei otettaisi pois niiltä kenellä on muutenkin vähän! ❤️‍

Krista Lomas

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vammaisneuvoston jäsen
kuntavaaliehdokas