Keski-Uusimaa-lehden uutisessa 13.3.2011 ”Timo Soini ennustaa vihreille romahdusta.” Perusteena uutisessa käytettiin sitä, että vaalikojullamme oli hiljaista, ja Perussuomalaisten kojulla oli puolestaan paljon väkeä.No, tilannehan muuttui, kun olimme saaneet tehtyä kojumme pystyttämisen loppuun saakka, ja Timo Soini, osa Perussuomalaisten muista ehdokkaista, TV-kamerat ja lehdistön edustajat olivat lähteneet. Kojullamme kävi ilahduttavasti väkeä juttelemassa ja kahvittelemassa. Ehdokkaamme Kirsi Kanerva-Poranen sai vastata monenlaisiin kysymyksiin ja kuunnella kansalaisten mielipiteitä.

Vihreät ovat sitkeää väkeä. Joka kerta vaalien alla meille on ennustettu tappiota, ja tämä on toteutunut aniharvoin. Eduskuntavaaleissa on hävitty viimeksi vuonna 1995, ja silloinkin vain yksi paikka. Hitaasti, mutta varmasti puolueemme on noussut keskisuurten puolueiden kastiin.

Näissä vaaleissa mukanaoloamme hallituksessa on käytetty lyömäaseena eri tavoin. Kun vaalirahasotkuja ei jäljiltämme ole löytynyt (toisin kuin Soininkin porukalta), on syytelty selkärangattomuudesta ydinvoimapäätöksessä. Meidän ja muiden ydinvoiman vastustajien voima ei nytkään riittänyt torjumaan ydinvoiman lisärakentamista, kuten ei riittänyt vuonna 2002, jolloin lähdimme hallituksesta päätöksen jälkeen. Sillähän emme tietenkään pystyneet lisärakentamista estämään, mutta jouduimme kylläkin (vaalivoitosta huolimatta) jäämään oppositioon myös seuraavaksi hallituskaudeksi.

Tällä kertaa jäimme ydinvoimapäätöksestä huolimatta hallitukseen, jossa moni tärkeä asia oli kesken. Äänestimme kuitenkin hallituksessa ja eduskunnassa ydinvoiman lisärakentamista vastaan yksimielisesti ja johdonmukaisesti, joten syyttävä sormi rakentamispäätöksestä osoittakoon ihan muualle kuin meihin.

Eija Kotkavirta
erikoislääkäri, kaupunginvaltuuston 2. vpj (vihr.)
Kerava

kirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 20.3.11